Yusuf MUTLU - Fen Bilgisi Öğretmeni

1981 yılında Muş’un Malazgirt ilçesinde doğdu. İlkokulu doğduğu yer olan Malazgirt ilçesi Atatürk İlkokul’unda ve ortaokulu Alparslan Lisesi’nin ortaokul kısmında tamamladı. Lise öğrenimini ise Muş Lisesi Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesinde tamamladı. 2000 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi öğretmenliği bölümünü kazanarak kayıt yaptırdı. Buradaki öğrenimini 2004 yılında tamamladı. 2006 yılında Özalp Yün kuşak Köyünde öğretmenliğe başladı. 2008 yılında Van merkez okullarından Türk Eczacılar Birliği İlköğretim okuluna tayini çıktı. 2008 yılı şubat ayında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Fen Eğitimi Bölümünde yüksek lisans öğrenimine başladı. 2011 yılında yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamladı. Aynı yıl Cumhuriyet İlköğretim okuluna tayini çıktı. 2011 Ekim ayında görevlendirmesi Van Bilim ve Sanat Merkezine çıktı. Halen daha Van Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezinde Fen ve Teknoloji Danışmanı olarak kadrolu çalışmaktadır.