T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / İPEKYOLU - Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi

TÜBİTAK BİLİM FUARIMIZ GÖZ DOLDURDU

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK),  öğrencilerin tüm bilim alanlarına ilgi duyması, bilimsel çalışmalara yönelim ve katılımlarının artması, bilim, teknoloji mühendislik ve matematik alanlarında ilgili mesleklere yönelmesini sağlamak için destekleme programları oluşturmaktadır. Bu programlardan biri olan 4006 bilim fuarları okullarda şenliğe dönüşmektedir.

Bu kapsamda, Van Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezine devam eden öğrenciler tarafından geliştirilen 28 projenin sergilendiği fuarın açılışı 09.06.2022 tarihinde yapıldı. İki gün ziyarete açık kalacak bilim fuarın açılışına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Orhan BEDİR, Burhan KIRICI,  Recep TÜRK, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdurrahman BAYCAN ve Bülent BİLDİRİCİ, Muhammet KARAKAYA İpekyolu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yunus DURMUŞ ile Okul Müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Bilsem Müdürü Refik BAYRAM tarafından yapılan açılış konuşmasında, Eğitim programlarımızın temelini projeler oluşturuyor. Öğrencilerimiz tarafından geliştirilen her bir projeyi çok önemsediklerini, proje üretimi ve yönetimi eğitiminin öğrencilerimize, merkezimize büyük katkı sunduğunu söyleyerek,  bu çalışmada emeği olan başta proje koordinatörü Ömer Faruk GÜLOĞLU'na, fuarda görev alan öğretmen ve öğrencilere, süreçte öğrencileri destekleyen ailelerine teşekkür etti.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.06.2022 - Güncelleme: 09.06.2022 17:04 - Görüntülenme: 180
  Beğen | 8  kişi beğendi