EDEBİYATTA ZAMAN YOLCULUĞU ADLI ETWİNNİNG PROJEMİZ

Merkezimizin İngilizce Danışmanı Serkan ÇİFTCİ'nin ortak olduğu eTwinning üzerinden yürütülen yabancı ortaklı projelerden biri olan, "Edebiyatta Zaman Yolculuğu" (Time Travel in Literature) projesinin final ortak ürünü  kapsamında ortak bir ürün ortaya çıkmıştır. Proje öğretmenleri ve öğrencileri olarak, işbirlikçi öğrenmeyi pekiştirecek bir e-book hazırlanmıştır. İşbirlikçi ürünün amacı, öğrencilerimizin İngilizce araştırma, okuduğunu anlama, iletişim, iş birliği içerisinde çalışma becerilerini geliştirmek ve bu proje sayesinde onların genel dil becerilerine katkıda bulunmaktır. Proje final ürünü olarak e-book hazırlama sürecinde okudukları Charles Dickens'ın Great Expectations eserini kendi yaratıcılıklarına göre öğretmenlerinin danışmanlığında sonlandırmışlardır. Projedeki öğrencilerin oluşturdukları sonlar ile bir e- book oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz bu proje ike farklı Web 2.0 araçlarını kullanmayı öğrenerek günümüz eğitim teknolojileri şartlarına ayak uydurmaktadırlar.  Bu çalışma ile öğrencilerimizin, farklı okullardaki ve hatta farklı bir ülkedeki öğrencilerle iletişim kurma fırsatı bulması ve onlara İngilizce dilinde okuma, araştırma, yazma, tasarım oluşturma becerilerini geliştirme imkânı sağlaması açısından önemli bir ürün ortaya koymuşlardır.

Yayın: 22.04.2022 - Güncelleme: 22.04.2022 19:29 - Görüntülenme: 245