BİRİNCİ DÖNEMİN ÖNEMLİ FAALİYETLERİ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının 1. Döneminde Gerçekleştirilen Önemli Faaliyetler

1.      15-21 Aralık 2023 tarihlerinde Ankara’da 31.'si düzenlenen  TÜBİTAK  Bilim Olimpiyatları Ortaokul Matematik İkinci Aşama Sınavı'nda öğrencimiz Meryem Betül GÜLAÇ, Gümüş Madalya kazanmış olup Kış Okuluna ve Takım Seçme Sınavına girmeye hak kazanmıştır. Öğrencimize Matematik öğretmenimiz Pınar ÇALIŞKAN danışmanlık etti.

2.      Ülkemizde ve Avrupa’da ilk, Dünyada ise ikinci olma özelliğine sahip, Lise öğrencilerine yönelik “Bilim Armonisi” isimli hakemli dergi tarafından düzenlenen Uluslararası Gençlik Kongresine, Görsel Sanatlar öğretmenimiz Recep ORĞUN danışmanlığında katılmaya hak kazanan öğrencimiz Ayşe Nihal TEMÜR çalışmasını kongrede başarılı bir şekilde sundu.

3.      Türkiye, İspanya ve Azerbeycan katılımlı e-twinning projemiz Ulusal ve Uluslararası kalite ödülüne layık görüldü. Projenin koordinatörleri Matematik öğretmenimiz Dr. Senem KALAÇ ile Felsefe öğretmenimiz Mehtap TUNÇ tarafından yapılmaktadır.

4.      Tübitak 4004 Doğa Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programına bir başvuru yapıldı. Merkezimiz tarafından hazırlanan projenin koordinatörlüğü Edremit Bilsem Müdürü Dr. Abdulkadir SAĞLAM tarafından yapılmaktadır. Değerlendirme süreci devam etmektedir.

5.      Edremit Bilsem koordinatörlüğünde, Tübitak 4008 Özel gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programına başvurusu yapılan projeye ortak olundu. Değerlendirme süreci devam etmektedir.

6.      Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programına hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Tübitak, bu programa son başvuru tarihi olarak 29 Şubat 2024 olarak belirtilmiştir.

7.      2023 yılında başvurusu yapılan Tübitak 4006 Bilim fuarmız, tübitak tarafından desteklenmeye değer görülmüş, fuar 2 ve 3 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Koordinatörlüğünü Matematik öğretmenimiz  Pınar ÇALIŞKAN yapmaktadır.

8.      2024 yılı Tübitak 2204 A Lise Öğrencileri Arası araştırma Projeleri Yarışmasına 18 öğrenci projesiyle başvuruda bulunuldu. Değerlendirme süreci devam etmektedir.

9.      2024 yılı Tübitak 2204 B Ortaokul Öğrencileri Arası araştırma Projeleri Yarışmasına 18 öğrenci projesiyle başvuruda bulunuldu.

10.  2023 yılında başvurusu yapılan Tübitak Bilim Söyleşimiz tübitak tarafından desteklenemeye değer görülmüş, söyleşi mayısa ayında yapılacaktır. Koordinatörlüğünü İngilizce öğretmenimiz Dr. Serkan ÇİFTCİ yapmaktadır.

11.  Müzik yetenek alanında merkezimize devam eden öğrencilerimiz tarafından, öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dinletinin liderliğini müzik öğretmenimiz Elçin KOÇ yaptı.

12.  Özel yetenekli öğrencilerimizin akademik azimlerinin arttırılması ve öz düzenleme becerilerinin geliştirilmesi amacıyla pdr servisimiz tarafından velilerimize yönelik 0 haftalık aile eğitim programı yapıldı.

13.  İki öğrencimiz ARGEM’e kabul edildi. Öğrencilerimizden 9. Sınıf öğrencisi Ali Haktan PAYCU ve 5. Sınıf öğrencilerimizde Ruzem Dicle ATAMAN ARGEM’e devam etmektedirler.

14.  Valilik, Belediyelerimiz ve velilerimizin aracılığıyla kütüphanemize 2500 kitap kazandırıldı.

15.  Büyükşehir belediyemiz tarafından müzik birimimize 8 adet gitar ve 1 adet piyano kazandırıldı.

16.  Görsel Sanatlar öğretmenlerimiz Recep ORĞUN ve Nevzat EBİNÇ tarafından Kurum bahçemize geleneksel oyunların çizimleri yapılarak oyun alanı hazırlandı .

Yayın: 25.01.2024 - Güncelleme: 25.01.2024 13:07 - Görüntülenme: 288